Ajatuksia luennon innoittamana

15.04.2021

Osallistuin eilen Suomen koirankasvattajien järjestämälle Juha Kareksen nettiluennolle, jonka aiheena oli pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen kasvatus. Bravo, aika lensi ja ennen kuin huomasinkaan kolme tuntia oli koneen ääressä Karesta kuunnellessa pyörähtänyt! Jotka eivät tunne maineikasta herraa, suosittelen tutustumaan hänen nettisivuihin.

Päällimmäisenä luennosta jäi takaraivoon Kareksen sanat: "Suunnittele ja varjele jaksamista sekä kehitä itseäsi." Pidin erityisesti, miten hän esitti, kuinka valitsee koirille koteja. Tavoitteena on, että onnellisia koiria on oikeissa kodeissa. Kares on tehnyt pitkäjänteistä kasvatustyötä ja sanojensa mukaan sen on mahdollistanut hänen rakentamansa kestävä yhteistyö kasvattien omistajien kanssa. Ja miten se on onnistunut: valitsemalla samanmielisiä kasvatin omistajia.

Minua miellytti hänen käyttämänsä malli koirankasvatuksen osalta, koska olen koko ajan ajatellut koirien sijoittamisesta ristiriitaisesti. Kareksen käyttämä leasing malli voisi sopia itsellenikin huomattavasti paremmin, jos sopivia kasvatin omistajia onnistun löytämään. Kyseisessä mallissa koira myydään ihan oikealla hinnalla, mutta kaupan yhteydessä sovitaan koiran vuokraamisesta tulevaisuudessa, mikäli siitä on jalostukseen. Tämä vaatii kyllä vielä pitkällistä mietintämyssyn pyörittelyä.

Mitä tulee pitkäjänteisyyteen ja suunnitelmallisuuteen sekä jaksamiseen, kyllähän tässä on ollut monenlaisia ajatuksia jo ennen kuin ensimmäistäkään pentuetta on maailmassa. Ensin Sarritin epäonnistuneen astutuksen ja perään Gidjan epäonnistuneen astutuksen jälkeen olen joutunut aloittamaan suunnittelemisen aivan alusta. Eikä se ole vain, että mietit sen seuraavan stepin, vaan että olisi mielessä jo sitä seuraava askel.

Sinänsä aihe on varsin ajankohtainen, koska Sarritin juoksuja tässä kuumeisesti odotellaan alkavaksi. Mutta neiti antaa odottaa 😁 Toivotaan, että tämä yhdistelmä on tarkoitettu tapahtuvaksi 🥰 Uskon kuitenkin siihen, että kaikella on tarkoituksensa -myös epäonnistumisilla.

Nyt nautitaan upeista kevätkeleistä ja humputellaan pitkin metsiä, kun lumet sulaa pikkuhiljaa pois.

ps. Jantter on jo lauman toiseksi isoin. Siitä taitaa tulla aika jässikkä 💙😎