Pentuja

pitkäkarvaisen collien pentuja

Pentusuunnitelmia vuodelle 2024

OTATHAN HUOMIOON OTTAESSASI YHTEYTTÄ, ETTÄ MEILLÄ ON LUOVUTUSIKÄISIÄ PENTUJA SEURAAVAN KERRAN AIKAISINTAAN SYKSYLLÄ 2024

🌟 Nala ❤️ Bono

Pawstruck Art of Cheek 'n Treat | Woolmill's Ruff'nTuff Del Bosco

⚠️ Luethan tämän ennen kuin otat yhteyttä ja tiedustelet pentuja ⚠️

Pennun ostajan ei tarvitse olla yli-ihminen. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle. Pennuille etsin vastuuntuntoisia ja koiran hyvinvoinnista huolehtivia koteja. Niin pennun kuin aikuisen collien tulee saada runsaasti vapaata liikuntaa, joka on oletusarvo kotia valitessa. Koiran tärkein tehtävä on olla perheenjäsen.

Suomen Collieyhdistys on tehnyt erinomaisen yhteenvedon omasta colliesta haaveilevalle. Pääset tutustumaan tietopakettiin www.scy.fi/collie/ 

Ja Juha Kares on kirjoittanut nettisivuilleen erinomaisesti ohjeistuksen mitä tulisi miettiä jo ennen pennun hankintaa: pätee pääosin rotuun kuin rotuun. Tutustu julkaisuun!

Odotan, että pennut terveystarkastetaan virallisesti noin 2 vuoden ikäisenä. Miksi? Siksi että terveystutkimukset ovat koiran parhaaksi. Periaatteessa jokainen tutkimaton koira voi olla sairas. Kaikki muu on spekulaatiota. Vaikka vanhemmat, isovanhemmat ja kenties sisaruksetkin olisivat terveitä, ei se takaa sitä että sinunkin pentusi on. Harrastaminen terveeksi tutkitun koiran kanssa on turvallista. Totta, että minä haluan myös saada tärkeää tietoa kasvateistani niin itselle kuin rodulle. Toivoisin, että luet myös blogista "Halutaan terve pentu" julkaisun. Jos siis haaveilet omasta pehkosta, mutta koet, että sen terveystutkimukset aikuiseksi kasvettuaan eivät tule sinua kiinnostamaan, niin olet väärän kasvattajan sivulla 😇

En ole rahoittaja. Pentuja ei myydä osamaksulla vaan käteiskaupalla (kaupan ehdot). Mielestäni pennun pitäisi olla pitkän harkinnan tulos, jolloin on ollut aikaa myös säästää pennun hankintahinta. 

Minulla on periaatteena, että yhtään pentua en varaa ennen kuin tapaan mahdolliset pennunostajat -joko kasvotusten tai sähköisesti. Ja muutoinkin uskallan alkaa varata pentuja vasta niiden synnyttyä, kun näkee mitä yleensä syntyy, jos syntyy. Mutta toki ne jotka ovat jo hyvissä ajoin ennen pentuja yhteydessä, ja osoittavat siten aktiivisuutta ovat mielessäni ensisijaisia pentujen uusia koteja miettiessä.

Minkälaisen kodin ja elämän sinä tarjoaisit pennulle? Olethan huomioinut, että pentu saattaa kulkea vierelläsi seuraavat 10 tai jopa 15 vuotta?! Miten pk collie valikoitui roduksesi? Onko minun tulevassa yhdistelmässä jotain tiettyä syytä, miksi se kiinnostaa sinua? Tai onko koirissani jotain miksi olisit kiiinnostunut ottamaan pennun juuri minulta? Olisi kiva, jos laittaisit sähköpostilla tai alta löytyvällä lomakkeella (joka antaa suuntaa mitä haluan sinusta tietää) alustavasti tietoa itsestäsi, koirakokemuksestasi sekä elämästäsi yleisesti. Minä panostan jokaiseen viestiin vastaamiseen, toivottavasti sinäkin panostat yhteydenottoosi etkä kopioi ja liitä samaa viestiä jokaiselle kasvattajalle 😇

Voidaan sitten sopia, koska olisi sopiva aika molemmille soitella ja tutustua tarkemmin! Ja meille saa tulla vierailullekin - tutustumaan niin koiriin kuin ihmisiin!

⚠️⚠️⚠️ Hox! Etsin yhteistyöhaluista sijoituskotia / leasing kotia nartulle jokaisesta pentueesta. Mikäli koet, että se koti voisi olla sinulla tarjota, niin laita viestiä tulemaan 🤗 (Sitä ennen suosittelen blogistani lukemaan sijoitus/leasing ajatuksiani!)