Huonoja uutisia

12.03.2021

Tätä sivusto onkin elänyt hiljaiseloa pitkän aikaa. Ensin Gidjan juoksut tuli ja progeissa juostiin kahden viikon ajan, kun odoteltiin, että arvot nousisi. Ja kerettiinhän me siinä välissä uroksen luonakin pariin otteeseen käymään hampaita näyttämässä :D Siis kun ei uskaltanut jättää koko viikonloppua välistä, jos ois sattunut nousemaan arvot. No ei nousseet ennen kuin päivänä 16 vihdoin proget yli 6 ja uros kylään. No se homma meni ihan kirjaimellisesti reisille -liekö meni liian innon piikkiin! Eikä ne lauantain ja sunnuntain treffitkään ihan esimerkillisiä olleet, nalkkiin eivät jääneet. Jotenka pikkusenhan se arvailun varaan jäi jo lähtökohtaisesti.

Gidjan merkit kuitenkin antoi olettaa, että tiineys on käynnistynyt. Mutta ikävä kyllä ultrassa (4.3.) ei näkynyt mitään. Neiti on siis valeraskaana, oikein valmistellut itseään myös leviämällä, vaikka ruokaa ei ole lisätty. Tämä on iso pettymys, koska olisin niin halunnut tämän yhdistelmän toteutuvan. Gidjalle valittu uros Keijo miellytti silmääni saman tien: komean ulkonäön, vahvan alaleuan, erinomaisen rakenteen ja rodunomaisen liikkeen sekä hännänkannon lisäksi tällä uroksella on aivan valloittava luonne. Koska Gidjan takana on samansukuisia paljon käytettyjä uroksia, niin halusin etsiä sille mahdollisimman erisukuisen ja terveen uroksen. Tämän kohdalla kaikki palaset olivat kohdallaan!

Mutta täytyy vain tyytyä tähän ja todeta, että ehkä näin ei kuitenkaan ollut tarkoitettu.

Ja eikähän siinä, että tässä olisi kaikki vastoinkäymiset. Sain Sarritille valitun uroksen taustalta huonoja uutisia: yhdellä sen jälkeläisellä on todettu haiman vajaatoiminta. Uroksen sukutaulua kun kattoo, niin pitää mennä aina 5. polveen ja sen isän jälkeläiseen, että löytyy ensimmäinen todettu haimasairaus. Ei siis ihan likellä. Mutta silti se mietityttää. Että mitähän tuon Sarritin kanssa tekis.

...Tästä välistä poistin muutaman mietiskelylauseen ja mietin seuraavienkin lauseiden julkaisemista, ettei vaan jotkut mieltänsä pahoittaisi...

Näyttää nimittäin siltä, että jos vaatii sekä hyvät blupit että luonnetestin, niin eipä alakaan enää vaihtoehtoja olla! Tätäkö haettiin sääntömuutoksella? Että collieta ei enää luonnetestata, koska valioarvon saa ilmankin. Ei niin hyvä linjaus ollenkaan!

Käyn siis aikamoista jaakobin painia näiden valintojen kanssa. Tuntuu, että jokainen vaihtoehto on kompromissi jossain määrin teenpä niin tai näin.