Pentulaatikon laajennus

30.07.2021

Huh, onhan meillä ollut vaiherikas 4 viikkoa! Näin ensimmäisen pentueen ollessa kyseessä tämä on ollut kyllä opettavainen matka.

Pentueen pienin "Sinni" menetettiin jo kolmannen päivän iltana. Mutta kai se oli odotettavissa kun alkupaino oli niin olematon. Kuitenkin yritin parhaani ja kahden tunnin välein pulloruokin, mutta luonto korjaa. Näin se vain on.

Alkuun Sarritilla ei meinannut tulla riittävästi maitoa ja sitten se pakkaantui tisseihin. Sitten niitä tissejä haudottiin ja hierottiin ja lypsettiin. Kun yhden tissin sai kuntoon niin ongelma oli jo seuraavassa. Mutta aktiivisella hoidolla saatiin ongelma ratkaistua. Tosin koko ajan maitoa on tullut heikosti ja vajaa 3-viikkoisena aloitin tästä syystä opettamaan pentuja kiinteälle. Jauhelihaa, kermaviiliä ja raejuustoa, kunnes pikku hiljaa lisätty turvotettua nappulaa. Myös RC:n starter on ollut pentujen mieleen.

Pennut on nyt 4-viikkoisia. Valinnat pentujen kotien suhteen on tehty, jos kukaan ei peru. Myös Fiiralle (työnimi) löytyi aivan ihana sijoituskoti Kuopiosta. Tuntui jo ensimmäisen puhelinkeskustelun perusteella, että oltais tunnettu ennestään! Ja ajatus vain vahvistui kun Jonna kävi tyttärensä kanssa meillä tutustumassa niin minuun kuin pentuihin. Ja tietysti meidän muihin koiriin. Jantterista on tullut semmoinen huomion keskipiste, että hän tietenkin makasi pentulaatikon vieressä Jonnan ja Sohvin jalkojen välissä koko ajan 😍😅 Päädyin siis ratkaisuun etsiä pennulle sijoituskoti itse pitämisen sijaan, sillä minulla on niin paljon elämässä tehtäviä tällä hetkellä että kokisin huonoa omatuntoa, jos pitäisi pennun eikä minulla olisi sille antaa 110% niin kuin kaikille koirilleni tahdon antaa.

Eilen muutettiin pennut myös pentulaatikosta makuuhuoneesta meidän olohuoneeseen isompaan pentukehään. Vauhdit kun on alkaneet nousta ja lisää tilaa pitää olla!

Ja täytyy kyllä sanoa, että kyllä minulla on hienot koirat 🥰 Näiden keskenäinen luottamus on jotenkin korostunut tässä prosessissa. Jo hyvissä ajoin annoin niin Gidjan kuin Jantterin nähdä pennut. Ensin portin takaa niin että Sarrit ei ollut paikalla ja hyvin pian niin että Sarrit näki että muut näkevät pennut. Tästä ei mennyt kauaa kun tutustuttiin ihan kunnolla ja erityisesti Jantter on ottanut super nanny roolia, niin Sarrit on saanut levätä. Niin Gidja kuin Jantter on tosi hienosti pentujen kanssa.

Ensi viikolla pennut saa sirut niskaan kun merkitsijä tulee meille kotiin heti kun ovat 5-viikoisia. Ja seuraavan viikon alussa hurautetaan Jyväskylään pentutarkastukseen ja silmäpeilaukseen. Ja kohtahan se onkin jo 7 viikkoa täynnä ja pennut pääsevät muuttamaan omiin koteihin.